Ένας εξαιρετικός τρόπος να τραβήξεις πάνω στο προϊόν σου τα φώτα της δημοσιότητας, είναι να βρεις ένα ακραίο σενάριο χρήσης στο οποίο μπορεί να αντέξει. Στη συνέχεια, παίρνεις αυτό το σενάριο και το ενσωματώνεις στον τίτλο του προϊόντος. Κάπως έτσι γεννήθηκε το ηλεκτρικό ποδήλατο Optibike R22 Everest, αφού η εταιρεία κατασκευής υποστηρίζει οτι μπορεί να ανέβει… μέχρι το Έβερεστ με μια φόρτιση!

Φυσικά, αυτό δεν είναι εφικτό στην πραγματικότητα. Ωστόσο, οι δημιουργοί του υποστηρίζουν πως η μπαταρία του είναι αρκετά μεγάλη για να υποστηρίξει elevation gain 7.300+ μέτρων! Η αυτονομία του ποδηλάτου αγγίζει τα… 510 Km, με ταχύτητα 15 Km/h και ενεργή υποβοήθηση. Όπως καταλαβαίνετε και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, η μπαταρία του R22 Everest είναι τεράστια. Έχει χωρητικότητα 3,26 kWh που είναι περίπου 10-12 φορές μεγαλύτερη από ενός τυπικού, φθηνού e-bike και μεγαλύτερη ακόμα και από πολλών ηλεκτρικών σκούτερ της αγοράς, ενώ μπορεί να συγκριθεί ακόμα και με τη μπαταρία ορισμένων υβριδικών αυτοκινήτων! Πρόκειται για 2 battery packs ενωμένα σε ένα casing και αφαιρούνται από τα δεξιά και τα αριστερά του ποδηλάτου.

Το frame είναι από ανθρακόνημα και full-suspension, αν και αυτό δεν βοηθά ιδιαίτερα στον τομέα του βάρους. Εξ’αιτίας της βαριάς μπαταρίας, προφανώς. Αν αναρωτιέστε το σε ποια κατηγορία οχημάτων κατατάσσεται, να είστε σίγουροι οτι ξεφεύγει από τον ορισμό του ηλεκτρικού ποδηλάτου. Διαθέτει μοτέρ μεσαίας τριβής Optibike PowerStorm με ισχύ 1.700W και ροπή 190 Nm! Η μετάδοση γίνεται μέσω εσωτερικού γραναζώματος (Rohloff Speed 500) και 14 διαφορετικών σχέσεων. Στην μεγαλύτερη σχέση, η τελική ταχύτητα φθάνει τα 58 Km/h. Και ναι, υπάρχει και ενσωματωμένο χειρόγκαζο, οπότε το ποδήλατο δεν προορίζεται για χρήση σε δημόσιο δρόμο.

Το dual-crown πηρούνι εμπρός έχει διαδρομή 200mm και εν γένει η κατασκευή έγινε με γνώμονα το σκληρό off-roading. Πόσο κοστίζει το Optibike R22 Everest; Μόνο $18.900, δηλαδή… €18.900, με την τρέχουσα ισοτιμία!

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Γνωρίσαμε την Stromer και τα e-bikes της που φθάνουν τα 45 Km/h!

Πηγή: Electrek

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.