Οι τιμές των νέων αυτοκινήτων, ασχέτως τύπου, εκτοξεύονται πλέον σε μηνιαία βάση, δυστυχώς. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη αν απομονώσουμε τα EVs, σύμφωνα με τα στοιχεία της KBB για την αγορά των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η μέση τιμή EVs αυξήθηκε κατά 2% μέσα σε μόλις ένα μήνα, από τον Οκτώβριο στο Νοέμβριο. Σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021, η μέση τιμή τους είναι αυξημένη κατά 9%. Ανέρχεται στις $65.000 περίπου, στις ΗΠΑ, ήτοι €61.000 με την τρέχουσα ισοτιμία. Την ίδια στιγμή η μέση τιμή νέων αυτοκινήτων γενικότερα στις ΗΠΑ είναι $50.000. Διαρκώς αυξάνονται και τα μηνιαία μισθώματα, οι τόκοι χρηματοδότησης για αγορά αυτοκινήτου, οι προκαταβολές κ.λπ.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί οτι η μέση τιμή EVs σχεδόν συμπίπτει με τη μέση τιμή πολυτελών μοντέλων κάθε κατηγορίας. Λογικό καθώς πολλά μοντέλα EVs τοποθετούνται και στην κατηγορία των luxury μοντέλων γενικότερα. Αυτό, όμως, δείχνει και το πόσο απρόσιτα είναι στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, κάτι που δεν φαίνεται να αλλάζει σύντομα. Ίσως, λοιπόν, αν ενδιαφέρεστε για αγορά EV, ίσως να ισχύει το “όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα”. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως η μέση τιμή όλων των νέων αυτοκινήτων ανέβηκε “μόνο” 4,4% YoY, δηλαδή περίπου το μισό απ’ότι των EVs…

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Πωλήσεις EVs στην Ελλάδα – Νοέμβριος 2022

Πηγή: InsideEVs

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.