H Yamaha είναι κυρίως γνωστή για την ιστορία της στο χώρο των μοτοσυκλετών αλλά και τα υψηλών προδιαγραφών ατμοσφαιρικά μοτέρ της, ενώ κατά καιρούς έχει προμηθεύσει και κατασκευαστές αυτοκινήτων με μηχανικά μέρη για τους κινητήρες τους (π.χ. Toyota). Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η ιαπωνική εταιρεία στρέφεται και προς την ηλεκτροκίνηση, παρουσιάζοντας ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και φυσικά, νέους ηλεκτροκινητήρες, δικής της παραγωγής.

Σε νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, η Yamaha παρουσιάζει ένα νέο 35kW (47 HP) ηλεκτροκινητήρα που ανέπτυξε για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Ωστόσο, πέρα από αυτόν, η εταιρεία δείχνει να “μπαίνει” και στην παραγωγή μεγαλύτερων κινητήρων, για ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Στο ίδιο βίντεο βλέπουμε ένα νέο ηλεκτροκινητήρα 150kW (200 HP) και ο οποίος έχει ήδη τοποθετηθεί για δοκιμές σε ένα RWD αυτοκίνητο. Ο Takashi Hara, μηχανικός της Yamaha, εξηγεί πως η εταιρεία απέκτησε αρκετό know-how τα τελευταία χρόνια ώστε να επεκταθεί στην παραγωγή ηλεκτροκινητήρων για αυτοκίνητα.

Δείτε επίσης: Yamaha Civante, ηλεκτρικό ποδήλατο με ιαπωνική “υπογραφή”!

Επίσης, τόνισε την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές ώστε το μέγεθος των κινητήρων αυτών να παραμείνει μικρό, καθώς το θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό.

Αξίζει να αναφερθεί πως όλοι οι Ιάπωνες κατασκευαστές μοτοσυκλετών αρχίζουν δειλά-δειλά να στρέφονται προς την ηλεκτροκίνηση, αλλά είναι ακόμα αρκετά πίσω από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, στον τομέα αυτό.

Πηγή: Electrek

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.