Στο Safety Gate, το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της Ε.Ε. για ελαττωματικά προϊόντα και ανακλήσεις, εμφανίστηκε το… Fiat 500e.

Το μικρό και δημοφιλές EV της Fiat (δείτε το review μας εδώ) ανακαλείται από την εταιρεία λόγω κινδύνου φωτιάς. Σύμφωνα με τις λιγοστές πληροφορίες που βρίσκονται στo Safety Gate, επηρεάζονται μοντέλα κατασκευής από 5/10/2020 έως 12/7/2021. Η αιτία, όπως αναφέρεται, είναι η πιθανή χρήση “μολυσμένων” (contaminated) υλικών στις μπαταρίες υψηλής τάσης του οχήματος, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αστοχία της, αυξάνοντας τον κίνδυνο φωτιάς.

Fiat 500e καίγεται στην ιταλική επαρχία
Fiat 500e καίγεται στην ιταλική επαρχία

Υπό κανονικές συνθήκες, αυτή θα ήταν “ακόμα μια” ανάκληση που, παρ΄ότι άξια αναφοράς, δεν θα είχε κάποια συνέχεια. Ωστόσο, είχαμε μέσα σε 24 ώρες, δύο περιστατικά ανάφλεξης Fiat 500e εν κινήσει, σε UK και Ιταλία. Λίγα ξέρουμε για τα συμβάντα αυτά, όπως οτι το “βρετανικό” 500e είχε μόλις 3.200 Km στο οδόμετρο και ήταν 6 μηνών. Επίσης, όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες, η φωτιά στο UK ξεκίνησε από το εμπρός μέρος του οχήματος, ενώ στην Ιταλία, από το πίσω. Η δεύτερη είναι πιθανότερο να αφορά τις μπαταρίες και το λόγο ανάκλησης, αλλά τα δεδομένα είναι λίγα για να οδηγηθούμε σε ασφαλές συμπέρασμα.

Τέλος, σύμφωνα με ιταλικό ενημερωτικό Μέσο, ο όμιλος Stellantis ανέφερε οτι μόνο 11 οχήματα επηρεάζονται και από αυτά, τα 9 έχουν ήδη “επιδιορθωθεί”. Παρακολουθούμε το ζήτημα και θα σας ενημερώσουμε αν προκύψουν νέες πληροφορίες.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Πάνω από 22.000 λίτρα νερού για κατάσβεση Tesla Model S

Πηγές: 1, 2, 3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.