Αρχική Micromobility Δωρέαν μαθήματα χρήσης πατινιών στους πολίτες του UK

Δωρέαν μαθήματα χρήσης πατινιών στους πολίτες του UK

πατίνια Λονδίνο

Μπορεί το UK να “άργησε” να υποδεχθεί τα ηλεκτρικά πατίνια στους δρόμους του, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά η τελευταία ενημέρωση δείχνει πως όλα γίνονται μελετημένα. Σύμφωνα με αυτήν, λοιπόν, η ΑΑ (Automobile Association), σε συνεργασία με τους ενοικιαστές ηλεκτρικών πατινιών, θα παραδίδει δωρεάν μαθήματα χρήσης και συμπεριφοράς στους αναβάτες.

Βέβαια, παραμένει το “αγκάθι” της απαγόρευσης κυκλοφορίας ηλεκτρικών πατινιών ιδιωτικής χρήσεως, επιτρέποντας μόνο τα ενοικιαζόμενα πατίνι από συγκεκριμένες εταιρείες που θα λάβουν άδεια λειτουργίας στο UK. Μια από αυτές είναι και η Tier, με έδρα το Βερολίνο, η οποία και σχεδιάζει την πρώτη σειρά μαθημάτων για τους αρχάριους χρήστες. Με τα μαθήματα χρήσης θα δοθεί έμφαση στην ασφαλή χρήση, στην ορθή στάθμευση των πατινιών, τον σεβασμό προς τους πεζούς και το που επιτρέπεται η χρήση των πατινιών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αρκετές αναφορές έχουν υπάρξει τους τελευταίους μήνες για “αντικοινωνική συμπεριφορά” χρηστών πατινιών, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου που “τρέχει” σε αρκετές πόλεις. Έτσι αποφασίστηκε αυτή η εκπαιδευτική δράση από το DriveTech division της ΑΑ. Τα μαθήματα θα είναι online και θα συνδυαστούν με μέτρα προστασίας στα πατίνια, όπως geofencing ώστε να μην λειτουργούν εκτός οριοθετημένων περιοχών.

Δείτε επίσης: Νέα χρηματοδότηση $250 εκ. για την Tier

Η υψηλές απαιτήσεις του UK από τις εταιρείες ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών (όπως και της Γερμανίας) έχουν οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό τους και σε προσθήκη νέων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων. Για παράδειγμα, τα ενσωματωμένα κράνη της Tier, το αυτόνομο σύστημα πέδησης της Bird κ.λπ.

Πηγή: TheGuardian

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.