Η Tier συνεχίζει να πρωτοπορεί στις τεχνολογίες ηλεκτρικών πατινιών. Μετά τις hot-swappable μπαταρίες και τα ενσωματωμένα κράνη, η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει τα ατυχήματα πατινιών-πεζών, προσθέτοντας τεχνητούς ήχους στα ενοικιαζόμενα πατίνια της.

Ως γνωστόν, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα δεν παράγουν σχεδόν καθόλου θόρυβο κατά τη λειτουργία τους. Αυτό είναι κάτι ευπρόσδεκτο για τη μείωση της ηχορρύπανσης στις πόλεις, αλλά εγκυμονεί κινδύνους καθώς ένας πεζός ή ένα όχημα σε μια διασταύρωση, συνήθως βασίζεται και στην ακοή για να αποφασίσει αν θα διασχίσει το δρόμο ή όχι. Και ένα όχημα που δεν παράγει ήχο, μπορεί να μη γίνει αντιληπτό, οδηγώντας σε ατύχημα.

Προφανώς, όταν αναφερόμαστε σε άτομα με μειωμένη όραση, ή πλήρη απουσία αυτής, η ακοή τους είναι ο μόνος τρόπος να αντιληφθούν ένα όχημα που πλησιάζει.

Η Tier, σε συνεργασία με το φιλανθρωπικό οργανισμό Thomas Pocklington Trust, θα προσθέσει τεχνητούς ήχους στα πατίνια της μετά από μια περίοδο δοκιμών, ώστε να καταλήξουν στον πλέον κατάλληλο ήχο. Στόχος, να γίνονται τα πατίνια αντιληπτά από τους πεζούς αλλά χωρίς να ενοχλούν. Αν οι δοκιμές κριθούν επιτυχημένες, οι ηχητικές προειδοποιήσεις ίσως ενσωματωθούν υποχρεωτικά από όλες τις εταιρείες που ενοικιάζουν πατίνια στο UK.

Δείτε επίσης: NXP ΚΑΙ VOI ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ V2X, CONNECTED ΠΑΤΙΝΙΑ

Να σημειωθεί πως στο UK, από τον Ιούλιο του 2021, και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πρέπει υποχρεωτικά να παράγουν προειδοποιητικούς ήχους για τον ίδιο λόγο, ενώ δοκιμές έχουν γίνει ήδη και σε ηλεκτρικά λεωφορεία στο Λονδίνο.

Πηγή: DailyMail

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.