Το νομοσχέδιο για τη μικροκινητικότητα και τα ΣΒΑΚ συζητήθηκε στη Βουλή στις 10 Μαρτίου και ως αποτέλεσμα, ψηφίστηκε ελαφρώς τροποποιημένο. Θυμίζουμε οτι εδώ θα δείτε όλες τις αλλαγές και νέες ρυθμίσεις που φέρνει για τα ΕΠΗΟ (ηλεκτρικά πατίνια).

Η σημαντικότερη τροποποίηση, λοιπόν, αφορά τη σύσταση για χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς πατινιών, η οποία μετατρέπεται, πλέον, σε υποχρέωση. Έτσι, κάθε αναβάτης ηλεκτρικού πατινιού πρέπει υποχρεωτικά να φοράει κράνος όταν το χρησιμοποιεί σε δημόσιο δρόμο.

Ως GetElectric αλλά και ως μέλη της ελληνικής κοινότητας χρηστών ηλεκτρικών πατινιών, χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την απόφαση αυτή καθώς έχουμε αναφερθεί πολλάκις στο θέμα της οδικής ασφάλειας και του πόσο σημαντικό είναι να προστατεύεται το κεφάλι του αναβάτη. Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα ποδήλατα, όσον αφορά την οδική τους συμπεριφορά και ένα χτύπημα στο κεφάλι, ακόμα και με μικρή ταχύτητα, μπορεί να αποδειχθεί σοβαρό. Έτσι, ένα κράνος μπορεί να σώσει, κυριολεκτικά, μια ζωή, έστω κι αν είναι ανοικτού τύπου.

Ωστόσο, σημειώνουμε πως η ρύθμιση δεν ισχύει και για τα ποδήλατα, ούτε για τα ηλεκτρικά ποδήλατα (250W-25 Km/h) που κατηγοριοποιούνται μαζί με τα απλά. Μάλλον οξύμωρο καθώς τα ποδήλατα κάθε είδους μπορούν πολύ εύκολα να αναπτύξουν ταχύτητες αρκετά μεγαλύτερες των 25 Km/h, ενώ επιτρέπεται η κυκλοφορία τους και σε οδούς με όριο άνω των 50 Km/h (σε αντίθεση με τα ΕΠΗΟ).

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Βουλής και τις τροπολογίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε επίσης:

Αφιέρωμα: Οδική ασφάλεια με ηλεκτρικό πατίνι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.