Στην επέκταση του προγράμματος ενοικιάσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη προέβη η Uber και έκλεισε συμφωνία με τη Hertz για παροχή έως και 25.000 EV σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έως το 2025, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων από την Polestar και την Tesla. Η διάθεση θα ξεκινήσει στο Λονδίνο αυτόν τον μήνα και σε πρωτεύουσες όπως το Άμστερνταμ και το Παρίσι μέσα στο 2023. Οι τιμές και άλλες λεπτομέρειες θα είναι διαθέσιμες σύντομα, λέει η Uber.

Οι εταιρείες συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στα τέλη του 2021, όταν η Hertz δεσμεύτηκε να προσφέρει έως και 50.000 ενοικιαζόμενα EV Tesla σε οδηγούς της Uber στις ΗΠΑ. Την περασμένη άνοιξη, η Hertz είπε ότι θα προσθέσει έως και 65.000 Polestar EV στον στόλο της εντός 5 ετών. Το πρακτορείο ενοικίασης αυτοκινήτων ισχυρίζεται ότι η συνεργασία του με την Uber στη Βόρεια Αμερική ήταν επιτυχής. Σχεδόν 50.000 οδηγοί έχουν νοικιάσει οχήματα Tesla μέχρι στιγμής.

hertz tesla

Οι δύο εταιρείες βλέπουν την ευρωπαϊκή επέκταση ως κλειδί για την προώθηση των στόχων τους. Η Uber σχεδιάζει να γίνει μια “πλατφόρμα μηδενικών εκπομπών” στο Λονδίνο έως το 2025 και στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική έως το 2030. Η Hertz, εν τω μεταξύ, έχει σκοπό να προσφέρει “έναν από τους μεγαλύτερους” στόλους EV παγκοσμίως.

Γιάννης Τσομπάνογλου

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Άνοιξε η πλατφόρμα του προγράμματος ” Πράσινα ΤΑΞΙ “

Πηγή: Engadget

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.