Η ηλεκτροκίνηση επεκτείνεται παντού γύρω μας και, όπως είναι αναμενόμενο, σε πολλά οχήματα αναψυχής. Το Tarform Raye είναι ένα νέο ηλεκτρικό jet ski που ίσως σύντομα να δούμε στην αγορά.

Το όνομά του προέρχεται από το manta ray, το γνωστό μας σαλάχι, παραπέμποντας σε υδροδυναμικό σχήμα. Η εταιρεία που το σχεδίασε έχει έδρα τη Ν.Υόρκη και δηλώνει οτι η τελική του ταχύτητα θα φτάνει τους 43 κόμβους ή 80 Km/h. Δεν θα είναι το πρώτο “εξωτικό” EV της Tarform, ωστόσο. Η εταιρεία το 2018 παρουσίασε μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, την Tarform Luna, η οποία όμως έφτασε στην αγορά μόλις… το 2022.

Η Luna είναι εντυπωσιακή, σχεδιαστικά, οπότε το Raye ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία. Δεν ξέρουμε περισσότερα για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αλλά θα έρχεται με δύο επιλογές μπαταρίας, για αυτονομία 1 ή 2 ωρών. Πόσο θα κοστίζει; Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε, όταν και αν γίνει διαθέσιμο, θα χρειαστείτε περίπου €63.000 για να το κάνετε δικό σας.

Γιάννης Τσομπάνογλου

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Νέο eFoil για αρχάριους από την Awake

Πηγή: Electrek

jet ski

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.