Ακόμα μια πιλοτική λειτουργία κοινόχρηστων ηλεκτρικών πατινιών ανακοινώθηκε την Δευτέρα στην Αθήνα, αυτή τη φορά στο campus του Αμερικάνικου Κολλεγίου της Ελλάδος – Deree. Είναι η δεύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από μια αντίστοιχη λειτουργία πατινιών στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα.

To πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του Deree με την Εθνική Ερευνητική Υποδομή στη Ναυτιλία, τις Μεταφορές και τα Logistics EN.I.R.I.S.S.T+, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την εταιρεία παροχής υπηρεσιών κινητικότητας Bee Scooters, η οποία θα παρέχει και τα ηλεκτρικά πατίνια για τις ανάγκες του.

deree κοινοχρηστα ηλεκτρικά πατίνια πιλοτικό πρόγραμμα αμερικάνικο κολλέγιο bee scooters (17)

Στόχος του προγράμματος είναι η συλλογή δεδομένων από την χρήση των πατινιών από τους σπουδαστές αλλά και του προσωπικού του Deree, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τις ανάγκες και τις συνήθειες των χρηστών, τις δυνατότητες και την οδική συμπεριφορά/ασφάλεια των ηλεκτρικών πατινιών αλλά και η μείωση χρήσης των Ι.Χ. για μετακινήσεις εντός του campus των 260.000 τ.μ..

Την παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποίησαν η Δρ.Αμαλία Πολυδωροπούλου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονική Υπεύθυνη της EN.I.R.I.S.S.T και της EN.I.R.I.S.S.T+ και η κα.Παναγιώτα Μαυρογενίδου, Πολιτικός Μηχανικός και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

deree κοινοχρηστα ηλεκτρικά πατίνια πιλοτικό πρόγραμμα αμερικάνικο κολλέγιο bee scooters (17)

O Δρ. Γεώργιος Κοκοσαλάκης, Assistant Professor και Executive Director – Center of Excellence in Logistics, Shipping and Transportation του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αθηνών, απευθύνθηκε στους σπουδαστές που γέμισαν την αίθουσα για να ενημερωθούν για τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά πατίνια.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει μέσα στον Φεβρουάριο με χρήση 10 ηλεκτρικών πατινιών, τα οποία παρείχε η Bee Scooters, για τους σκοπούς του προγράμματος. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, εκτός από τα οχήματα, η εταιρεία θα παρέχει επίσης υπηρεσίες φόρτισης και συντήρησης του στόλου, αλλά και παροχή δεδομένων και στατιστικών χρήσης, τα οποία θα συλλέγει μέσω της πλατφόρμας διαχείρισής της.

deree κοινοχρηστα ηλεκτρικά πατίνια πιλοτικό πρόγραμμα αμερικάνικο κολλέγιο bee scooters (17)

Τα πατίνια θα μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε ενδιαφερόμενος, δηλώνοντας συμμετοχή στο πρόγραμμα και συμπληρώνοντας ένα αρχικό ερωτηματολόγιο, ενώ η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 2 εβδομάδες, με δυνατότητα χρονικής επέκτασης. Με το πέρας της περιόδου αυτής, οι χρήστες θα παρέχουν feedback μέσω ερωτηματολογίου, ενώ σε βάθος 6-12 μηνών θα ερωτηθούν εκ νέου για το αν η εμπειρία οδήγησε σε κάποια μονιμότερη αλλαγή στις συνήθειες μετακίνησής τους.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Πώς στήνεται ένα shared mobility operation στην Ελλάδα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.