Πριν μερικές μέρες είχαμε γράψει πως Hyundai και Apple βρίσκονταν σε συνομιλίες για ενδεχόμενη συνεργασία. Η Hyundai (μέσω της KIA) θα κατασκεύαζε το ηλεκτρικό, αυτόνομο αυτοκίνητο της Apple που αναμένεται το 2024, ενώ η Apple θα αποφάσιζε για το design του.

Μια τέτοια συνεργασία θα τάραζε τα νερά στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά, όπως όλα δείχνουν, μάλλον δε θα συμβεί. Η ίδια η Hyundai ανακοίνωσε πως δεν είναι πλέον σε συνομιλίες με την Apple. Έπειτα από ένα μήνα διεργασιών, η ενδεχόμενη συμφωνία προκάλεσε αντιδράσεις στα ανώτερα κλιμάκια εντός του κορεάτικου ομίλου. Οι ιθύνοντες δεν θέλησαν να γίνει η Hyundai ένας απλός κατασκευαστής προϊόντων για την Apple, καθώς έχει ήδη τη δική της γκάμα οχημάτων και θέλει να επενδύσει στα δικά της brands. Επίσης, τόνισαν πως έχουν προτάσεις για συνεργασία από πολλές, άλλες εταιρείες, αλλά όλες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

Είναι αρκετά πιθανό το deal να “χάλασε” ακριβώς λόγω των παραπάνω και όχι σε οικονομικό επίπεδο. Η Apple είναι γνωστή για τον πλήρη έλεγχο που θέλει να έχει πάνω στα προϊόντα της, παρ’ότι δεν τα κατασκευάζει η ίδια. Από το design μέχρι κάθε πιθανή λεπτομέρεια στο εσωτερικό τους, ο αμερικάνικος κολοσσός έχει πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές απαιτήσεις. Επιπλέον, δε γνωρίζουμε αν η Apple θα δεχόταν να χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα πλατφόρμα της Hyundai για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ή αν θα ήθελε μια νέα, “δική της” πλατφόρμα. Στη δεύτερη περίπτωση, ουσιαστικά η Hyundai θα έκανε απλώς την παραγωγή και τίποτα περισσότερο, χωρίς να ωφελείται ιδιαίτερα από τη συνεργασία. Σε κάθε περίπτωση, το σενάριο της συνεργασίας μάλλον μπαίνει στο “συρτάρι” για καιρό…

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News!

 

Δείτε επίσης:

Ιδού η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP της Hyundai!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.