Ο ΣΕΑΑ δημοσίευσε τις ταξινομήσεις επιβατικών οχημάτων για τον Μάρτιο του 2022 και, φυσικά, αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι οι αριθμοί που αφορούν τις πωλήσεις EVs, αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων.

Συνολικά διατέθηκαν 793 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αντιπροσωπεύοντας το 9,43% της αγοράς. Ελαφρώς βελτιωμένα τα νούμερα σε σχέση με του Φεβρουαρίου, ενώ.. ακόμα περιμένουμε την ΚΥΑ για το Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ και την ενεργοποίηση της νέας πλατφόρμας αιτήσεων για επιδότηση. Συνολικά μέχρι σήμερα για το 2022, έχουν ταξινομηθεί 1.779 EVs, το 7,93% της αγοράς. Τα 1.274 ήταν υβριδικά και τα 505 αμιγώς ηλεκτρικά.

Εκ των 793, τα 278 ήταν αμιγώς ηλεκτρικά (BEVs) και τα 515 ήταν plug-ins. Τα BEVs ήταν σχεδόν διπλάσια από του προηγούμενου μήνα! Στην 1η θέση, overall, βρίσκουμε την GLA-Series της Mercedes-Benz με 93 ταξινομήσεις. Η μεγάλη έκπληξη για τον όμιλο Stellantis είναι το υβριδικό Jeep Compass στην 2η θέση, με 83 ταξινομήσεις. Την τριάδα συμπλήρωσε με 64 ταξινομήσεις το αμιγώς ηλεκτρικό Tesla Model Y, “σπάζοντας” την κυριαρχία των PHEVs μετά από αρκετούς μήνες.

Month highlights

Επιστροφή για την Tesla μετά από απουσία δύο μηνών, με το Model Y να ξεπερνά για πρώτη φορά το Model 3 (41 ταξινομήσεις). Άξιες αναφοράς οι 49 ταξινομήσεις του Fiat 500 BEV που συνέβαλαν σημαντικά στην άνοδο των BEVs αυτό το μήνα. Στα… ρηχά το περυσινό best-seller, Volvo XC40, τόσο για την BEV όσο και για την PHEV εκδοχή του (37 ταξινομήσεις συνολικά). Η Mercedes-Benz εξελίσσεται σε απόλυτο κυρίαρχο στα plug-in hybrids, όπως θα δείτε και στο σχετικό Top 5, παρακάτω. Είναι εμφανές ότι τα προβλήματα διαθεσιμότητας επηρεάζουν την αγορά σε μεγάλο βαθμό, ανατρέποντας τα προγνωστικά. Κάποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από την κατάσταση, κάποιοι χαμένοι…

Αν απομονώσουμε τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, το Top 5 του μήνα διαμορφώνεται ως εξής:

Top BEVs (Μάρτιος 2022)

  • Tesla Model Y – 64
  • Fiat 500 BEV – 49
  • Tesla Model 3 – 41
  • Skoda ENYAQ iV – 14
  • Mercedes EQA/VW ID.4 – 13

Τα υβριδικά, βέβαια, διατηρούν το προβάδισμα σε απόλυτα νούμερα:

Top PHEVs (Μάρτιος 2022)

  • Mercedes-Benz GLA-Series – 93
  • Jeep Compass – 83
  • Mercedes-Benz GLC-Series – 39
  • Mercedes-Benz A-Series – 36
  • Volvo XC40 – 31

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Πωλήσεις EVs στην Ελλάδα – Φεβρουάριος 2022

πωλήσεις EVs

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.