Αναμφίβολα, ένα από τα μεγαλύτερα δελέατα των EVs είναι η επιτάχυνση, κυρίως από στάση. Ο τρόπος με τον οποίο αποδίδουν την ισχύ τους και η μετάδοσή της στους τροχούς και από εκεί, στον δρόμο, είναι εντυπωσιακός και ξεπερνά άνετα κάθε θερμικό όχημα, ακόμα και hypercars. Ειδικότερα τα Tesla μοντέλα έχουν δημιουργήσει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο χάρη στις επιδόσεις τους. Με αποκορύφωμα, φυσικά, το Model S Plaid των έως 1.020 ίππων (peak)! Μια απλή αναζήτηση στο YouTube θα σας δείξει οτι το Plaid ξεπερνά με άνεση ακόμα και πανάκριβα θερμικά supercars, ενώ χάνει σε ελάχιστες περιπτώσεις και συνήθως ποτέ σε εκκίνηση από στάση.

Το DragTimes θέλησε να βρει έναν άξιο αντίπαλο από το ηλεκτροκίνητο “στρατόπεδο” για το Plaid. Στα.. χαρτιά, τουλάχιστον, το βρήκε. Πρόκειται για το Lucid Air Dream Edition των 1.111 ονομαστικών ίππων! Η Lucid προσπαθεί να ακολουθήσει την πορεία της Tesla, ξεκινώντας από την εγχώρια (γι’αυτήν) αμερικάνικη αγορά, αν και προς το παρόν έχει παραδώσει ελάχιστα οχήματα. Το Air είναι πολλά υποσχόμενο και η Dream Edition έκδοσή του υπόσχεται 400άρι σε περίπου 9,6″, αν και το 0-100 Km/h της υπολείπεται αισθητά αυτού του Plaid (2,42″ έναντι 1,99″). 

Δεν θα σας πούμε περισσότερα, σας αφήνουμε να απολαύσετε τις 4 αναμετρήσεις των δύο EVs παρακάτω!

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Tesla Model S Plaid αγγίζει το “8” στο 400άρι!

Το Lucid Air “συντρίβει” το Tesla Model S στο 400άρι!

Πηγή: Dragtimes

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.